Sugen!

  Jag har kommit in helt på att brodera. Jag beställde en "carstavla" åt lillen som jag ska försöka hinna färdigt med innan jul. För går allt som det ska ska han få den

i julklapp. Josefin är helt inne på att sticka med. Vi sa att vi ska ta nån kväll och bara sy och sticka. Mamma har lovat att göra en stickad dress till bebis. Det gjorde hon till Alex med!

Tänkte sätta mig en stund med det nu en stunde innan jag sätter fart med att städa lite och tvätta.!!! Köpte 2 nya sköljmedel igår med. Är lite nyfiken på hur tvätten kommer att lukta efter det!!! hehehe!!!!



hej


Hösten kommer.

    Jag är riktigt redo för en myshelg med familjen. Det börjar kännas som om hösten är på ingång. Det har blåst en del i veckan och man börjar kunna se att vissa löv på träden gulnar. Snart kommer den där lukten med som hösten alltid tar med sig. Kan inte riktigt förklara hur den luktar men det är typ en blandning av våta löv och rönnbär, jord, och regn! Mörkret kryper sakta sig på tidigare och tidigare varje kväll. Jag får oftast alltid ett sug att gör nåt när hösten börjar. Börja baka lite vintern och fysa in. Göra om något hemma. Se om jag gör nåt sånt i helgen.!!

Alltid händer det nåt!

Mormor skulle på återbesök till VC i fredags så mamma följde med henne dit. Värderna var inte ett dugg bättre på denna månad. Mormor låg på 85 i HB. Ändå hade hon fått 3 nya mediciner för att det skulle gå upp, men icke!!!
De fick en akut remiss och åkte upp efter de hade ätit lite. Så klart var det ju så mkt folk på akuten att de skulle få vänta i timmar och det orkar inte mormor. Så de bestämde sig för att åka på lördagsmorgonen ist. Mormor sov hos mamma den natten.
På löradgen kl 7 var de på akuten igen. Det dröjde nog nån timma innan de kom in till läkare som sen bara skickade upp mormor på avd. Där ordinerades 2 påsar blod till henne och efter redan 1 påse kände hon sig bättre. Men de ska utreda henne idag om vad felet kan vara eftersom ingen medicin har hjälpt henne alls att få upp blodvärdet. Kanske tumör eller nån annat!!!
De ska göra endoskopi och garstroskopi på stackaren idag. Hoppas de drogar ner henne så hon inte märker nåt alls, hon är ju så rädd av sig.
Allt detta nu har gjort mormor jättevirrig, hon glömmer och fattar inte vad man menar. Fast det blir nog så när det blir för mkt för en gammal. De stänger liksom av för att inte må dåligt. Utan de kan leva i sin lilla värld utan problem.
Jag tänkte jag skulle dit imorgon och hälsa på henne när jag har lillen på dagis. Dock är besökstiden 15-19 men jag kan inte då bara på förmiddagen. Skit i besökstiden.....
Mamma har haft det riktigt jobbigt i helgen. Man såg på henne i lördags att hon var trött och orolig. Men jag sa att mormor är på ett säkert ställe nu så hon behöver inte känna sig så orolig utan försöka slappna av. Hoppas hon tog det där glas vinet och njöt!

Annars idag händer nog inte så mkt! Vill åka ut till mamma och plocka svamp, men jag har lite soppa i bilen. Det är ju ändå 8 mil fram å tillbaka! Mamma har hundträning kl 11 i fm med. Om jag åker ut kanske josse följer med, men jag vet inte!

Säger så!! Hej

Sjukgymnasten

Idag kl 9:00 var jag hos sjukgymnasten för första gången och det var så himla bra. Hon lyssnade verkligen på allt jag berättade om min rygg och förklarade i detalj hur min rygg var. Det jag har trott stämmde till en viss del, men andra saker visste jag inte alls. Eftersom jag har gått med en dålig rygg nu sen jag var 19 känner jag min rygg rätt så väl. Det jag redan visste var ju att jag inte är tillräckligt tränad i ryggen och behöver göra det. Det jag trodde var ischias var i själva verket bäckenlederna som spökar och strålar ut denna smärta jag har haft i vä skinka.
Hon Lät mig låna ett jätte bra gravbälte som är riktigt rubust! Det ska jag ha på mig genom hela dagarna och göra en övning varje timma nu tills på fredag, då vi träffas igen och jag får berätta hur jag upplevt 2 dagar. Sen ger hon mig mer övningar jag ska göra. Även vattengympa ska jag få börja på. Nästa torsdag ska jag dit!

Detta känns så skönt för hon lyssnade verkligen på MIG!!!!! Detta har peppat upp mig att få en bättre rygg bara för hon var så bra. Innan hos läkare och gymnaster känner jag mig bara fånig när jag gått därifrån. men inte nu!!!!

Hej!!

Saker som blir och inte blir gjorda

Jag har inte skrivit på hela helgen..... men det blir inte av att jag sitter lika mkt framför datorn när vi är hemma allihopa. Vi har väl inte gjort så där jättemkt denna helg. Hållt på ute och klippt buksar inför vintern och klippt gräs. Samlat ihop skräp som legat på tomten och kastat.
Sambon var iväg på middag i lördags med lite killar. Han var hemma redan i 22, då blev jag lite små förvånad, men glad. Han körde ju så han kände att det inte var nån idé att stanna när alla andra blev fulla.
Igår var vi ute med nästan hela dagen, synd bara att det regnade i hela tiden. På med regnkläder och stövlar sen var det bara att sätta igång. Det är lite mysigt att gå omkring i regnet när man vet att man inte behöver vara snygg. För det var jag absolut inte när jag kom in snygg alltså! . Vi gjorde lite mysmat på kvällen och satt och småfrös framför tv:n sen. Man blir alltid så ruggig efter att ha vait ute i regnet!
Idag blir det väl inte så mkt att göra mer än de vardagliga sakerna. Har lust att hitta på nåt, men vet inte vad det skulle kunna vara.
 Imorgon ska vi till Kjell som fyller år, 56 år blir han! Att mamma och han har varit gifta i 8 år fattar jag inte riktigt.
Jag har inte köpt nåt till han än och jag vet inte vad jag ska köpa heller. När man bara har 200 kr kvar på kontot känns det inte så roligt att lägga pengar på en present.....Lite fel tidpunkt i månaden att ha kalas. Får se vad jag hittar på.

Bebis sparkar på som vanligt i magen och jag blir lika glad varje gång.

Igår hade jag en sån ischiasvärk som hetta duga. Kunde knappt stödja på vä benet. Bad sambon om lite massage på skinkan för att se om det blev bättre, men bara en liten stund vart det det ...........Vet inte vad jag ska göra åt den där nerven. Den har suttuit i kläm 1 vecka nu. Sen väntar jag fortfarande på tid till sjukgymnasten. Det är över 1 månad sen jag var hos läkaren med ryggen ocg väntar än på tid. Jag hatar att vänta.

Nu ska jag äta lite frulle

Tvätt-dag!

Idag håller jag på att tvätta. Har inte orkat göra det på hela veckan.... fy skäms på sig!!
 Se hur många tvättar jag hinner med. Vi kan ju inte ha både tvätt och tumlare på samtidigt för då går proppen. Skit jobbigt.
 Man hade ju kunnat göra allt lite fortare om det hade gått. Sambon ska fixa det nn dag, säger han jämt!
En tvättning 40 grader tar ca 2:19 tim, en 60 -tvätt tar ca 2:11 tim. Jag kör mest 40 å 60 tvättar. Jag satt in det första tvätten kl 9:00 imorse, den var klar ca 11:20, slängde in det i torktumlaren utan att sätta på den. Kastade in mörk 40 i tvätt och körde igång den. Så när den är klar tar jag vitt 60 och kör så kan jag torka allt ihop ist. Är det ekonomiskt???? Låter vettigt för mig iaf. För då får jag både underkläder och lite vanliga kläder tvättade!!! Gud, vad man kunde skriva mycket om tvätt.
Annars är det ju fredag idag igen och äntligen får man lite tid med hela familjen. Jag saknar sambon så mkt på dagarna!!!!!! Jag skrev ju förra veckan hur en vanlig fredag ser ut för oss. Så snälla tänk på stackars mig när du ser att klockan har börjat närma sig 22 hugget,  för då sitter jag helt själv vaken framför tv:n och känner mig så där lagom ensam fast hela familjen är hemma.... hehe! jajaja,jössös!!

Hörs då!!

Knäcke

Kom hem nu precis. Jag har varit och fikat med josefin på café vetekornet i norrköping. Tror den tillhör babtist kyrakan. Inte för vi är religösa eller så, vi bara ville prova om det var nåt. Visst var det det. En bunt gamla tanter och så vi...hehe
Vi satt och pratade sådär om allt och inget typ. Kul att träffa henne igen.

Sen nu vid 14 hämta jag lillen från dagis. Han hade lte lågt blodskr så det blev 2 knäcke m bacomost på + ett glas mjölk för hans del. Det står han sig nog på tills middagen. Tror jag gör lasange idag.... mums, det var så länge sen vi åt det. Med sallas och ärtor och morötter......mmmmm!!!!!!!

Magen spänner lite nu, undrar varför för jag hr inte gjort nåt speciellt ju!!! Får se om det blir bättre om en stund!!

Hej!!!

Ledsamt

Lämnade lillen förut på dagis och han var så ledsen. Det är inte många gånger på 3 år som han har gråtigt när han ska till dagis. Han var ledsen för han inte fick se klart nalle puh innan vi åkte. När vi kom fram till dagis höll han fast bältet så jag inte fick loss honom och grät. Jag mådde skit dåligt. Till slut fick ´jag ut han fårn bilen och med han on på dagisgården. Han skämdes inför alla fröknar och ståd bakom mig. Jag tog in han till kapprummet och prata med han. Förklarade att han mer än gärna får se klart på filmen när han kommer hem. Sen såg jag hans kompisar på gården och sa det till han. Han kom på andra tankar och mådde bättre, då gör jag det med.
Han följde mig till grinden och vinkade hejdå. När jag satt mig i bilen kände jag mig jätte elak.
Vet en gång när jag inte ville till skolan och mamma körde mig ändå fast jag satt och grät. Har sagt till mig själv att inte nån gång göra så mot mitt barn. JAG GJORDE DET IDAG!
Jag hade ju kunnat låtit han vara hemma med mig, men jag vet ju samtidigt hur kul han tycker det är på dagis när han väl kommit igång. Usch, nu är jag som min mamma.

Inatt drömde jag om att få barn igen. Denna gång fick jag barnet hemma i soffan i 22 veckan. Konstigt eftersom jag är i v 23. Kladdigt var det minns jag. Fy, vilka konstiga drömmar jag har jämt!

Hörde låten "sexy back" med Justin Timberlake häromdagen på radion, det var länge sen och fortfarande lika grymt bra.

Hörs då!

Rubrik....?kommer inte på nån!

Nu är jag klar med att ha rensat ur min garderob och byrå. 2 papperskassar å en plastpåse vart det. Många galjar blev toma. Fast det känns bra. Det fanns kläder där som jag inte använt på flera flera år så varför ska de ligga hos mig när jag kan ge bort det till myrorna? Nån kommer bli jätteglad för mina kläder. Tänk om jag ser nån på stan med min gamla tröja.....hehe!
Jag känner mig sådär tråkigt nu igen, trött och vill inget helt plötsligt. Så blir jag ofta nu för tiden efter jag har ansträngt mig en stund. Måste vara för jag är gravid. Orkar bara lite i taget, det är ju inte klokt egentligen, inte orka en hel dag som vanligt folk. Vad händer med mig. Jag har så mkt att göra här hemma, men det blir liksom inget gjort när jag tappar orken efter 1 timme eller nåt. Tvätten ska jag snart ta hand om och sen har jag köket kvar, plocka in den rena disken och sen lägga i den smutsiga. Alltid samma sak dag ut och dag in. blablabla.......usch!

Jaha, annars då? jo,det är väl ok!
 Fick upp en tavla på lillen här inne i sovrummet förut med.
 tick tack........
Men orka nåt då, ist för att sitta här och uggla framför datorn.

Jävla rygg med, kan ju inte ens nya utan att få ont!!!!
Nää, nu är det nog bäst jag slutat innan jag börjar ta upp alla andra världsproblem

Måndag igen!

Herrejössös vad fort veckorna går. Förra veckan höll jag mest på hemma i garderoberna och sollade ut kläder. Lillens byrå försvann det massa med kläder ifrån. Tänkte ta min idag. Sen har vi hållt på i källaren med att kasta och sortera kartonger. Två sopsäckar som kastades och vi fick en kartong tom. Fast det syns knappt att vi gjort nåt.
Tog fram babysitten med och ska tvätta upp tyget på den. Den har ju inte blivit använd på 4 år. Men lika fin fortfarande. När kan man ta fram baby kläderna då å tvätta dom??? Är det för tidigt än? Väntar nog ett par månader till fast jag känner att det är nu jag vill göra det.
Sambon jobbar som vanligt.... han är så dukig.
Pappa fyllde år igår och vi var där och fira han... 49 år blev gubben.

Drömde med en sånn obehaglig dröm inatt med. Kanske ni inte är intresserade av att läsa, men det skiter jag i.
Jag skulle föda, men minns inget av det. Det visade sig att jag hade tuppat av under förlossningen och när jag vaknade var bebis född.... En pojke! Vi filmade under förlossningen så jag kunde titta efteråt. Det äckligaste var han bebis slutade och andas hos sambon efter 15 minuter och det blev värsta på draget. Jag låg fortfarande medvetslös och visste inget. När jag vaknade upp satt sambon med bebis som oxå mådde bra igen. Jag tog mitt barn och krama å lukta å pussa. Sambon berättade allt som hänt och man väntar på en operation på bebis då det fattades nåt i hjärtat på han.
Sen tittade jag på filmen och det var så verkligt att se sig själv ligga där och försöka föda och helt plötsligt bara tuppade jag av och jag såg på filmen hur alla i personalen försökte väcka mig och hjälpa mig ut med bebis.

När jag vaknade förut efter natten kändes denna dröm i hela min kropp. Den var så verklig. Fattar inte hur man får ihop det ibland när man sover.

Vi hörs.. Hej!

Kaninbur, och bio!

Idag har jag och sambon hållt på med att göra en kaninbur åt våra kaniner Stampe och Poppe. De måste ju ha nånstans att bo i vinter. Vi tycker att det blir för mkt med dom inne när vi håller på med huset. Vet ju att de klarar sig ute om de bara har det isolerat, volket de får. Det kommer bli skit bra. De ska få blomlådor och allt.
Sen blir det Bio igen ikväll. Lillen ska vara hos svärföräldrarna medans jag och sambon går och ser Hancock.
Kan bli ett skönt avslut på denna dag efter allt byggande.

Lillen har fått plåster på två tår idag. Ena på stortån och den andra tån breve. Han har slitit upp naglarna på dom....ajjajj!!
Han kom och sa att det  gjorde ont, vilket jag förstår. Nalle puh plåster.... jättefint!

Nu ska jag plocka lite i köket!    Trevlig helg på er!

Måndags morgon

jahaja, så var det måndag igen och man ska försöka få ihop en vardag igen efter en skön sommar. Fast det är väl sommar än?? jo......
Lillen ska jag åka med till dagge kl 9 tänkte jag och se hur allt blir där. Ännu en gång vara nervös att nåt händer med han på dagis. Allt från högt till känning. Är nog mer rädd för känning där eftersom han rör sig såå mkt.
Undra om det är speciella tider man måste han han?? typ 8-13 eller 9-14. skiter i vilket egentligen.

Bebis har börjat fara i magen på mig nu med. Varje kväll vid tv:n börjar den att röra på sig och sen en stund på förmiddagen. Längtar så oerhört tills den kommer.


Lite om......ehh allt!

Dikten jag skrev fick mig verkligen att gråta för den är ju precis som diabetes är. Min son har det. Han är 3 år snart 4 i december. Vi har kämpat sen maj med hand sjukdom och kommer får göra det hela livet. Men han är så duktig ska ni veta. Han gråter, men klarar av att vi sticker. Uschja...


Helgen har varit bra. Badrum snart klar med kakel på väggarna och jag börjar se ett slut på det.  Vi har mest varit hemma i helgen då vi hållt på där inne. Folk har varit här och tittat å sagt sitt.

Se hur veckan kommer att se ut. Imorgon diabetes kontroll, annars är det dagis som gäller. Han får väl vara 15 timmar på dagge nu när jag är arbetslös?? Jo!
Så nu gäller det att få in nån slags rutin på vardagen igen. BLÄÄ, och jag som är så morgon trött.

Sakanr josse med. Ser om hon hör av sig i veckan.

hejhej

RSS 2.0