BM- besök

Idag ska jag vara hos barnmorskan klockan 14:00 på kontroll. Jag har inte varit där sen inskrivningen den 15 maj så jag är lite förväntansfull. Jag hoppas att jag får höra hjärtljuden idag. Sen skulle jag egentligen behöva skriva ner alla frågor jag har, men jag kommer nog komma ihåg dom ändå.

Vi måste åka och handla idag med. Annars brukar vi ju göra det på fredagen, men allt är slut! Man märker att vi har varit hemma allihopa denna vecka.
På måndag börjar sambon att jobba igen, det känns så tråkigt :( vill att han kunde ha längre semester.

Skriver nog lite mer ikväll

              KRAM

Semester!

Min sambo har semester denna vecka och det är han värd. Det är så skönt att få vara hemma tillsammans. Han ha äntligen börjat kakla i badummet. Det går framåt sakta men säkert. Kommer lägga in bilder på det när det är klart!

Karin var här idag med Albin. Barnen lekte i poolen och sprang omkring nakna och lekte i värmen. Skulle med vilja springa omkring naken, men vad skulle grannarna säga då??
Karin hade ett par tofflor på sig som hon köpte 1999, det fanss absolut inget mönster kvar på sulan. Jag fick en såndär blick att se Karin komma i nån korridor och få vatten planing med dom......hahahaha!!!! Vi skrattade så vi tjöt.

Nu ropar sambon att maten är klar och jag måste dra för annars blir det härj...........

Badträning..

Hann inte skriva något igår. Det var ju såå fint väder att man inte kunde vara inne. Sambon höll på med badrummet och började kakla det med hjälp av min pappa medans jag och lillen var ute och solade och badade på tomten.... under bart!!
Måste verkligen få lillen att inte vara så rädd för vatten, men det ser inte lovande ut denna sommar. Han är så bestämd och han klarar knappt av och se mig bada och simma för han tror att jag kommer drukna. Vetinte riktigt hur jag ska göra, det är väl mest att leka fram alllt.

Dags igen.....

Alltid i slutet av veckan är det dags för den kommande veckans handling. Vi far alltid till Ica Maxi. Det är tradition att fika innan med svärföräldrarna.
- 4 kaffe, 3 vaniljhjärtan och 2 bullar + cola light till lillen. Sen tar vi ett bord och börjar prata igenom hur den gångna veckan har varit. Det blir ganska mkt babbel, vi pratar väldigt mkt och högt i våran familj. När jag menar familj innefattar det mina föräldrar och sambons föräldrar, + sambon och jag. Lillen kan ibland skrika till högt och ljudligt och säga
- Nu är det min tur att prata..... Böjer på ögonbrynen och ser allvarlig ut, då tystnar alla och lyssnar tills han fått sitt sagt som oftast är något  i stil med..... Först kila sig i huvudet (han blir så ställd när alla tystnar och ska lyssna på han) säga
- hmmm.......jo, våran tvättmaskin snurrar......... Sen är det bra, sen säger han inget mer och alla vi andra återgår till vårat högljuda och prata-i-mun-samtal.
Sen efter fikan bär det av med kundvagn och barn som vill ha en egen kundvagn in i affären. Handlingen tar väl nån timma. Blir alltid att jag stressat på sambon som alltid tar för lång tid genom att gå omkring och kolla priser på onödiga saker vi nästan aldrig ska ha iaf. Lillen springer runt som en tok mellan allas kundvagnar och nästan sätter benkrok på de flesta. Honom går det bara att få lugn om man säger......- vad är det för dag imorgon?? -Ähhh, va??
-Det är LÖRDAG = Lördagsgodis!!!
-Är det?? Då vill jag ha pimpim-båtar och det är väl klart han får. Alla barn har rätt till lördags godis oavsett om man har diabetes eller ej.
Självscanning är asbra och särskillt när man slipper kassörskorna med. Man går till betala-själv kassan och löser in och löser ut! KLART!
Åka hem går ganska fort från Maxi, typ bara 10 minuter. Sambon är duktig han, han bär alltid in påsarna medans jag sätter igång med maten och tar sprutan på lillen.
Alla sätter sig inne i vardagsrummet och äter fredags- maten och glor på tv. Det är fredag dä!! 
Man hoppas ju alltid oxå att det ska finnas något bra på tv, men det gör det sällan. Oftast är det något sambon vill se men inte jag. Blir lite tjafs, men nån brukar alltid ge med sig.
klockan 21 brukar det ju alltid börja nåt bra.
    Lillen har nånstans här i mellan somnat i vår soffa och det är bara att bära in han i sin säng.
Sen runt sisådär 22 brukar sambon slockna i soffan och jag tar kontollen över kontrollen och ser det jag vill se..... hehehe! Det sjuka är att så är det nästan varje fredag och det lär väl bli så här med de kommande åren.

Var god dröj......

Alla dessa "fina" myndigheter som finns skulle jag vilja prata om idag.

Strul med försäkringskassan har det varit nu i typ sisådär sen maj. Väntar fortfarande på pengar därifrån för vård av barn.
- Kan ni skicka in läkarintyg på varför ni båda föräldrar har varit hemma??
- Javisst!!!
Skickat in alla intyg vi har haft och nånsin kommer å få.
Nån vecka senare
-Hej, vi har inte fått in de intyg ni har skickat in, kanske posten har tappat bort dom..... (yeah, right!!!)
-Men då skickar jag in dom IGEN.....

Några veckor senare..... - Hej, vi har inga inkomst uppgifter på dig... Varför?
-Ähh... det har jag lämnat på internet....?? Vad konstigt..!!!?
-Jaha, men kan du inte berätta vad du jobbar med nu här i telefonen?
-Jo,visst!  Jag är undersköterska 84,5% och städar 8 timmar/v.
-Okey, men kan du skicka arbetsgivarintyg på det då?
-ja, visst!!!
- Eller faxa det till mig....... nr *********
-Ja!
Åker ner till jobbet och ska faxa detta och det är fel jä*la nr......... åhhhhhhhhhhhh!!
Ringer nu på morgonen till dom och förklarar. Får till svar
- Jaha, vad konstigt! Men var god DRÖJ!!!!!!!!!!!!!

Nu äntligen efter typ 45 minuter i telefonen har allt ordnat sig och jag hoppas på att Allt är i sin ordning och jag får mina pengar nångång.

Som en vanlig dag.

Man går upp skapligt varje dag nu. Väcker lillen, tar hans blodsocker kollar hans urin med en kiss-sticka. Ger honom sitt insulin i låret eller på skinkan. Fixar hans frukost..... jag kan inte äta direkt när jag gått upp. Ser till att han äter upp allt....för det är viktigt.....Sätter på Playhouse Disney åt han så han kan titta en stund sen kan jag göra det jag vill i typ trekvart.
Oftast går jag in till datorn och kollar igenom min mail. Nästan aldrig nån som skrivit, men den måste ändå kollas i fall att!!!
Mailen innefattar..... hotmail.....facebook.....familjeliv.....så det tar väl kanske sisådär 20 minuter om inget inträffar med att lillen ofta kommer och är sällskapssjuk....... gosa lite med han och sen ger han sig iväg igen till tv.n. och jag kan åter igen läsa det jag ska..... åhh, glömde nästan aftonbladet med som jag alltid kollar in innan jag släcker ner datorn igen.

Jaha, vad ska vi göra idag då....Det är sommar....21 grader ute......arbetslös......gravidont......hmm!!!!
Ringa josse...?...nää, vi var med varandra igår......mamma då...?.... nää, så långt att åka.......usch.... får väl bli en hemma dag..... JAA, då kan jag ju städa och plocka och tvätta och göra allt sånt som en duktig och pryd liten mamma ska göra när hon är 26 år och har familj och hus och är snart tvåbarnsmamma..... FYY!!!!    Nää, vi tar det lite lugnt och gör allt det där en annan dag....... nää just de ja det går ju inte för då har vi ju inte några rena kläder och det kommer se ut som en svinstia här hemma och sambon kommer komma hem och sucka och säga.....-vad har du gjort idag då??? Man får ju så dåligt samvete när man inte har gjort nåt då. Så det får nog bli att städa och plocka och tvätta och göra allt sånt som en liten mamma ska göra när hon är 26 år med hus och snart tvåbarns mamma.......
Välkommen till mitt liv!!!

Välkommen till min nya blogg!

Här tänkte jag skriva lite varje dag om allt går som det ska. Att hitta tiden ibalnd är ju lite svårt.

RSS 2.0