Boktips!! "ninnananina"

Började läsa en bok för några dagar sen "Grabben i kuvösen bredvid"  Den handlar om en kille som är CP-skadad och är i 30 årsåldern. Han är verkligen en kämpe. Jag rekommenderar den skarpt. Den är full med humor och allvar.

ska citera en del från boken!

" Min familjs sätt att se förbi mitt handikapp tog nog ändå sitt pris på ett vinterläger i Sunne när jag var elva år. Det var då jag fick veta att jag skulle pka skidor. Först satte de på mig en skidoverall och ett par pjäxor, och sedan ställde de mig på ett par skidor. Jag fylldes genast av en obeskrivlig skräck, men min oro ignorerades totalt. Pappa släpade mig till skidliften och sa glatt att nu skulle det bli åka av. Mina syskon bredvid gapskrattade.
Och åka av blev det också- det kan man lugnt säga. Jag, som färdades i rullstol till vardags, stod nu på krokiga ben högst uppe på toppen av en 500 meter lång backe, och jag var inte så lite skräckslagen, kan jag erkänna. Men att banga ur var  inte ett alternativ. Det insåg jag när jag fick syn på mamma som stod och vinkade långt där nere. Pappa tog på sig sina skidglasögon och sa helt käckt: "Jag åker efter dig". Så puttade han iväg mig. Jag minns än idag känslan när jag började svicha nedför backen i en omänsklig hastighet. Fokuserad till max försökte jag hålla min kropp i schack, men jag höll på att svimma av rädsla. Att bromsa var dösvårt för mig, och att svänga likaså. Jag gjorde många besök i skogen och blev vän med snön på nära håll. Men till slut, efter många trillningar och volter, kom jag ner- helt levande, faktiskt"

Det här stycket skrattade jag så himla mkt åt igår när jag läste det. Han kan verkligen uttrycka sig och förklara ur sin synvinkel på livet.
Skit bra bok!!!!

Tyst, säg inget, det blir bara fel.

Provar att blogga från mobilen. Det verkar ju fungera. Men nu ska jag vara tyst för ikväll. Inte säga ett ord om nån eller nåt. Det blir tydligen bara fel. Skriver mer imorgon. God natt.

Införskaffa sig

Tänkte fara in till staden efter Johan har slutat och köpa mig en ammningsbh. Kom på att det kanske kan vara bra att han en sådan innan bebis kommer... eller vad säger ni?! Sen måste jag köpa tuttinlägg oxå så det är klart. Vad mera???? Tror jag har nån lista nånstans där det står vad man bör han med sig upp till BB. Nog dags å kolla upp som sagt!

Annars har dagen varit lugn. Vaknade i morse och hade såå ont o ljumskarna å kände att jag inte orkar lämna lillen på dagis så jag ringde och sa som det var till frökarna som tyckte att jag gjorde rätt å var hemma med han idag.
Sen äntligen har mina pengar kommit fån a-kassa. Väntat på dom i4 månader, det är ju inte klokt att det ska behöva ta sån tid.

Skriver mer sen eller nåt!

Bilder



Tänkte bara lägga upp lite bilder som jag tycker om!

Redo för fest???

Innan festen från Sophies möhippa, den 31/5-08.

På öland i sommras. (-08)

Alex tuggar på en gurka, därav minen.!!!

Alex vid havet på öland (-08)

Alex på sin 4-hjuling!

Skulle kunna lägga upp massor mer med bilder, men orkar inte nu!


Jultidningar

Det är riktigt kul att blogga tycker jag. Jag har ju tiden liksom. :)

Jag var ju hos barnmorskan förut vid 14 och allt såg bra ut. Huvet ner å fötterna upp nu. Nu sa BM att det kan sätta igång när det vill.....åhh, hoppas jag med. Tänk att om mindre än 1 månad har jag en liten bebis här hemma, fattar inte det riktigt fören jag är mitt uppe idet. Antlgligen kommer det kännas redan från första dagen att man alltid har haft den där lill* hos sig. Jag har inte ens packat BB-väskan än då jag inte riktigt tror än att den ska komma. Packa den kan man ju göra sen. Kameran är det viktigaste att den hänger med. Vill ju ha kort från allt där uppe. Alex väska packade jag redan 2 månader innan han kom... ifall att det satt igång tidigare... jo,tjena!!! Nu är man liksom lite mer avslappnad och tar det mer som det kommer. Spjällsängen är inte klar å bilbarnstolen inte tvättad, men vad då sånt hinner man med ändå. Varför stressa kan jag känna nu... ja nu just idag.
Bebis har blivit expert på att putta med sin lilla rumpa rätt upp i mellan gärdet..... derö. H*n vet precis var H*n ska trycka för att få mig att dansa å sjunga lite fula ord. Att en sån liten redan inne i magen lyckas få sin morsa på "fina" tankar om den. 
Alex sitter och lyssnar på nalle puh och hans vänner på en såndär cd med bok. Han älskar sånt, hellre sånt än tv kan jag tycka.
Millan var här förut och gav den till mig....eller ja.... jag köpte jultidningar av hennes son och då var de här å lämnade dom. Jag köpte mig en julbok. Det är som en adventskalender fast som bok, man läser 1 sida varje dag fram till jul. Har inte tittat i den så någa än, men den verkar jättefin. Till Johan vart det Hälge i vanlig ordning. Den älgen kan den.... även jag tycker om att läsa sådan lektyr ibland........ Lektyr, vilket fint ord jag kunde å det bara kom. Lektyr är väl rätt ord i såna här sammanhang väl..... ja, när det kommer till böcker??? Annars ber jag om ursäkt!

Johan är nere på jobbet å fixar med pickupen. Sätter i nån bränslemotor å sen ska han byra lampor på saaben. Så han kommer nog hem sent ikväll, stackarn.

Nu ska jag surfa vidare. Tingeling!!!!

Glömmer aldrig.

Hur många gånger ska man behöva påminna sig om att farfar är borta??? Jag har gjort det så många gånger redan och det har inte ens gått en vecka sen han kom upp till farmor. I Måndags skulle jag ringa honom, men kom på att han är ju död. Jag ringde farfar och han till mig 1 gång i veckan typ. Vem ska jag ringa till nu och prata bort 1 timme med?
Jag pratade rätt ut i köket idag till farfar och grät. Jag frågade honom om han har det bra och om jag alltid fick vända mig till honom om det var något. Han var alltid så förstående. Jag har inte gråtit så mycket som jag trodde jag skulle göra, men jag känner bara en såndan oerhörd saknad i hela kroppen. Gråten kommer som i vågor, om jag tex lyssnar på nån låt eller bara står i köket och farfar kommer in i tanken. Att få gråta någon minut är så skönt, bara få tömma det som trycker en. Han var den bästa farfar någonsin.
Begravningen kommer bli jobbig. Speciellt över att se pappa. Han kommer säkert kämpa in i det sista att inte gråta, han bara är sån. Begravning är ett avslut på ett liv och sen har man bara saknaden kvar. Jag hoppas att bebis kommit eller att jag går över tiden då begravningen är 10 dec å jag har BF 9 dec.
Pappa gjorde dödannonsen igår, den var såå fin när han läste upp den.

Pappa sa även till mig idag när vi pratade att han var så glad att jag kommit upp till honom på sjukan i torsdags. Att det kändes bra. Jag är glad att han känner så. Jag är ju trots hans unge som inte vill att han skulle vara själv.

Älskar dig, farfar
Älskar dig, pappa!!!!

Nu fattas bara tomtarna.

Nu har jag satt upp julgardinerna i köket och satt  på med den fina julduken. Även vardagsrummet har fått sin första släng av julen. Jag var bara tvungen att göra det nu. Jag älskar ju julen.Köket i sin fina utstyrsel. Med blixt.Med blixt.

Utan blixt. mys-stämmningUtan blixt.



Snart är det bara att ta fram alla tomtar jag har med, och det är ett par stycken. Älskar detta pyssel, synd bara att man blir trött så fort och att jag inte kan sätta upp dom än. Tomtarna får nog vänta tills december, typ mitten av månaden. Har börjat sukta efter alla julmat nu med. Julskinkan, köttbullarna, prinskorv, sill å allt vad det ska stå på bordet.
Vilken är din favorit på julbordet??? Skriv gärna en kommentar på det!
KRAM


Svärmors kalas

idag fyller svärmor år...62 år närmare bestämt. Vi ska vara där kl 15. Det blir det tredje kalaset de senare 3 helgerna. Börjar tröttna på att gå på kalas nu.
Kusinen skickade sms förut att de var på väg in till förlossningen för det hade satt igång på na....... Hon har BF den 8 dec dagen innan mig. Gissa om jag blev avundsjuk då, men glad för hennes skull. Hoppas det går bra för dom. Önskar att min kunde sätta igång med NUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi sov i husvagnen inatt. Anledningen var att vi tog ju bort toan igår när johan foga det sista på golvet i badrummet. Toa finns ju inne i husvagnen och eftersom vi aldrig sovit i den så passade vi på nu.

Skriver mer sen.
KRAM

Lördag 22/11.

Lördag idag! Jag drömde inatt att farfar ringde till mig. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om. Jag vill tro att han ringde å sa att han är på plats nu å att det inte är nån fara.  Farfar berättade för mig flera gånger att efter farmor dött så ringde hon till honom i hans drömmar. Visa saker hade han till o med fått hjälp av henne. Som en gång när han hade tappat bort en disktrasa, berättade farmor vart den låg när hon ringde i drömmen. På morgonen kolla farfar där å den låg där.
Han lät precis som han alltid har gjort... med sin göteborska å halvmörka röst. Att man kan komma ihåg röster så väl i drömmar.

Vi ska till pappa senare, jag vill dit idag. Johan ska bara foga det sista i badrummet så ska vi åka sen.

Jag skriver inte mer nu. orkar inte!
KRAM

Råttorna

Jag har ju knappt berättat om våra små nyinflyttade råttor. Blixten och Bamse vart namnen till slut.
Blixten är den som är mest med och tycker om att springa runt på oss, Medans Bamse inte tagit sig ur buren upp på oss än. Han är så rädd fortfarande stackarn.
De sa i att de skulle få vara ifred i buren i 2 dygn så de anpassade sig till den först innan man började plocka med dom. Blixten förstod snart vad det handlade om och kom fram på en gång.
Sen kommer det lite bajs i kiss, men det är inte så farligt tycker jag! Bamse står oftast o tittar när blixten kryper upp på oss å avundas. Han har varit framme ett par gånger å luktat på mig, ställt sig på handen men sen gått tillbaka in igen så han gör ju framsteg.  Johan lyfte bara upp honom från buren å han blev såå rädd å bajsade massor. Så den metoden hjälpte inte.
Lägger upp lite bilder med! Bry er inte om mig på korten jag är rätt så trött när dom togs.....hehe hehe!!
Här var blixten ute för första gången.
killas i nacken när de kryperPå min axel.
Tvättar sig.Kollar läget.
Här är Bamse.
Klättrar
Kollar kameran

Farfar dog imorse!

Min farfar dog imorse klockan 06:51. Ingen kunde tro att det var hans tur, allt gick så fort.... för fort!!!!
Pappa ringde igår kväll och berättade att farfar hade fått åka in med ambulans till VIN. Han hade ett bråck på stora pulsådern i ljumsen sen innan och den sprack. De akutopererade honom igår kväll o var klara 01 inatt, det hade gått bra för att vara 85 år, sa dom. Dock fick han njursvikt och blodtrycket ville inte gå upp igen. Han hade blivit kopplad till resperator. De ringde pappa inatt å sa det.
Sen ringde de igen kl 05 imorse till pappa å sa att ådern hade spruckit igen o att pappa skulle skynda sig upp för det var inte långt kvar.
Mig ringde dom kl 06 och jag gjorde mig i ordning fort. Satt mig i bilen ca 06:40. Hade en känsla att detta inte alls var bra. Jag byte kanal på radion till lugna favoriter å de spelade Elton Johns " candel in the wind" då visse jag att han inte skulle klara sig! Då när jag tittade på kl i bilen var hon prick 06:50. Väl uppe å in på IVA mötes jag av en uska. Hon sa att de skulle flytta farfar till ett annat rum och att pappa var ute å ringde. Sen visade hon mig anhörigrummet och pappa kom in. Jag visste fortfarande inte att han hade hunnit gå bort innan jag kom upp. Vi kramade om varandra, pappa å jag. Sen sa han - skönt att det gick så bra. Jag trodde han menade oprationen och frågade
- ja, men hur mår han nu?? Då fatta pappa att jag inte visste om att farfar var borta.
- Anna, han dog nu kl 06:51!
Pang, sa det i skallen på mig. - Okey!!! Jag satt mig å började gråta även fast jag hade haft den känslan i bilen att han inte skulle leva när jag kom upp.
Pappa å jag prata länge om farfar under tiden vi vänta på att få gå in till honom å säga ett sista adjö.

1 timme vänta vi sen kom dom å hämtade oss. Vi gick till rummet där farfar låg. Man får likosm ett knip i magen innan man vet hur han kommer se ut, men sååå fin han var. Vit skjorta, klippta fina naglar, valkammad och såg så fridfull ut!
Vi satt oss på var sida om han och klappa, kände, prata till honom. Sa hejdå. Skoja om saker vi har gjort tillsammans och hur han har varit. Det kändes så skönt att få ett fint avslut på allt. Nu hann jag ändå få säga det jag ville till honom.

JAG ÄLSKAR DIG, FARFAR!!!!!! Nu får du vara med farmor igen!!!!!

Skenor!

Nu är vi hemma igen efter besöket hos ortopeden. Alex fick skenor på sina små lillfingrar. Läkaren tyckte att det behövdes. Han har inga rörelseproblem eller nåt sånt, men så de inte växer mer inåt. Hö finger var 35 grader sne å vä 25 grader sne.  Alex var jätteduktig när arbetsteraputen skulle göra hans skenor. Visst blev han otålig, men han är ju bara 3½år snart 4. Så nu ska de här skenorna sitta på 3-6 månader å byts när han badar eller om de ramlar av.
Vi får ringa till dom när vi vill å fråga om det är något, inga telefontider.
Imorgon är det sjukhusbesök igen fast för min del. Jag ska till barnmorskan på kontroll. Det känns som om jag alltid är där uppe nu på sjukan. Uschaaa!

Idag ska jag göra köttbullar...mums!

Ortoped!

Idag kl 10:30 ska Alex och jag vara på ortopeden med honom. Han ska få sina små lillfingrar kollade. De är ju ganska sena och vi vill iaf ha kollat upp det även om de inte kommer att göra nåt åt det, om nu svaret blir så. Att det finns i journal så han ser när han blir äldre och tycker sina fingrar ser illa ut så har vi iaf kollat det. Man vill ju helst inte utsätta sina barn för saker, men både johan å jag tycker det ser konstigt ut. Säger läkaren att det här kan dom fixa så hoppas jag är det blir lätt för Alex att det inte blir en massa för honom för då vet jag inte hur vi ska göra.
Men vi ska inte måla f*n på vägen än utan gå dit idag å bara se vad läkaren säger å sen utgå efter det.

Annars lär väl inte mkt hända idag.  Skriver mer sen!

Tjarå

Jul

    Snart är det jul!! Om typ sisådär dryga månaden.

Julpynt för tidigt???

Det här med att sätta igång med att julpynta, när ska man göra det?? Det är väl inget bestämt datum när man ska börja pynta. De flesta sätter ju fram ljus-stakarna till 1:a advent. Jag hade ju tänkt att kanske börja redan nu i helgen att sätta fram ljusstakar å få uåå julgardinerna i köket, men det är bara för jag vill hinna med innan bebis kommer. Det är väl inte konstigt???
Ingen annan ska ju egentligen bry sig då det ändå är jag som bor i det sen. Jag älskar att få fram julsakerna. Sätter alltid på en julskiva och pyntar, johan hör man alltid ett suck ifrån å hör när han säger- Nu är det igång igen!!!
Den skivan spelas här sen ganska mkt under julen. I Love it!!!!!


Råttorna

Vi var och hämade hem råttorna igår efter Johan slutat. Hemresan gick bra. Vi döpte dom till Blixten och sen svarta har vi inget namn på än.
De stod i papprena att de måste få vara i fred i nya hemmet i ca 2 dygn innan man kan börja kela med dom å då ska det vara på deras villkor. De verkar ha funnit sig till rätta iaf. De har undersökt hela buren som är i 4 hyllplan, maten fann de direkt, kanske inte så konstigt. Huset har de inte sovit i inatt utan bitit av mossan på en av plankorna och gjort sig en bädd, jätte gulligt. Ja, och visst är dom söta, det tycker tillomed jag fast jag inte vill ha dom egentligen. Alla bebisdjur är söta. Hoppas bara de är snälla och att vi verkligen kommer kunna ha de så tama som jag vill för att vara nöjd, men det där är johans jobb har jag sagt.
Jag ska ha barn om typ 3 veckor och vet vad jag kommer lägga min tid på å det är inte råttorna.

Idag efter jag lämnad lillen på dagis ska jag in till mormors lägenhet och hjälpa mamma att plocka i ordning saker som hon ska ha med sig när hon flyttar till Konstantinopel. Hon ska ju inte ha med alla hennes prylar och möbler så det blir till att sålla. Det känns ledsamt att behöva åka hem dit när inte mormor är där och välja vilka saker hon ska få behålla å inte behålla. Själv är hon ju inte kapabel till det.
Mormor kan inte längre äta utan att kräkas på en gång..... Iaf var det så förra veckan. Hoppas det är bättre nu.  Det slutar säkert med att hon från dropp för att få värska i sig. HALLLOOOO, vilket slut på livet. Ska se om jag orkar ta mig upp till henne i dag. Jag har kommit över min ilska för henne och är mest bara ledsen för att det inte är den samma mormor som innan. Får dåligt samvete att jag inte är där oftare, men vad ska jag göra där så ofta. Hon sitter ju bara i ett litet rum nu och gör ner sig så fort hon rör på sig typ. Man kan inte ta med henne nånstans utan att vara rädd för att hon gör ner sig.  

Nää, nu är det duschen som gäller innan dagis.


Egentligen så hände....

När jag gjorde toastarna i lördags så hände det 2 äckliga saker under tiden vi var i köket. Johan gjorde potatisgratängen och jag.... ja toastarna! Alex och jag hade varit i konsum i Åby och höpt citronen å dillen bara. När jag skulle hacka dillen och stod och dela upp den från stjälkarna var det nåt konstigt på en dillkvist. Jag kollade å DÄR till min förvåning hängde det och dinglade en puppa med typ nåt djur i. Aaaaaaaaahh, vad är det där, skrek jag till Johan. Han kollade och verkade inte ett dugg impad. HALLO, det är ju ett djur här!!!! Han bara..... ta bort den och ta en annan kvist! jo, förvisso, men tänk om den smittar??? Men jag tog en ny kvist och bad till gud att vi inte skulle dö av det.
Den andra äckliga saken var när Johan gjorde potatisgratängen var när han skulle lägga på osten på första lagret säger han. - Anna, vad är det där för mörkt?? Jag kollar och ser till min andra fövåning på bara några minuter att den rivna osten är möglig...... Den köpte vi ju för f*n i fredags på Maxi och den är möglig. Kolla utgångsdatum och den skulle inte gå ut fören i April nästa år. Båda bara tittade på varandra och både skrattade och hurkla oss. Vad gör vi??
Vi hällde ut det lagret, tur att det bara var ett lager vi lagt! Sen tog vi vår påläggaost ist och rev ist!

Jag nämde inte detta i lördags när jag la in bilderna för jag ville inte bli påmind om vad jag nästan skulle ha ätit om vi inte upptäckte det. Tänk om jag hade hackat sönder puppan och haft i den i smeten utan att veta om det..... Aaaaahhh, Urk!!!!!

Tostarna

Här kommer dom..........Toastarna!!!!!





Så nu är det bara att invänta att potatisgratängen ska blir mera klar!! Åhhh, jag är så hungrig!!!!
Kan lägga upp recept på detta imorgon!!
Trevlig lördag på er!!!!!

Myslördag

Idag är det lördag och vädret är som vanligt mörk å grått. Fast det gör inget för här hemma är det varmt av kärlek.....ja å elden i brasan gör ju sitt med!!!!!
Idag ska en kvinna ringa från försäkringskassa ang. Alexs vårdbidrag......ja, de jobbar tydligen lördagar nu för att hinna med allt arbete. Fattar inte riktigt vad hon vill, men det är bara å vänta. Bara det inte blir en massa strul. ÄR sååå fruktansvärt trött på alla myndigheter.
Vi satt i batterier i Alexs synth idag, den LÅTER en del. Fast den har varit utan batterier i typ 1 år så det gör inget att han spelar tills örona blör. Tror det blir linköping sen med å biltema. Johan ska lämna tillbaka en bränslegrej där, sen blir det ikea å handla julklapp till Lena!
Jag har tänkt att laga potatisgratäng å pepparbiff ikväll, med en förrätt. Förätten kommer bestå av en toast. Man gör en "gegga" av lite vipad grädde, hackade räkor, dill och pepparrot. Det läggs på en toast med ett salladsblad till en liten hög, sen sveper man lax runt om det så det blir som en blomma. Jag kan ta kort sen ikväll på den!

Jag är på sånt där bra humör idag å jag hopps den håller i sig. Ska snart hoppa in i duschen, men ska bara kolla meijlen först.

Hörs nog sen!

Saker

Gör som Linda o lägger in saker från mitt hem!














Så fler kort än så här får duga så länge.

Galenskaparna

http://www.youtube.com/watch?v=6iPsJy1YXOw

Jätte kul klipp

tid å tiden

Har säkert skrivit detta förut, men shit vad fort veckorna går. Gör dom det för att man knappt har orka att fixa här hemma å allt man måste göra innan både bebis å jul? Vem retas så??? Gud eller är det bara så det är?
Gud.... hmm hade han funnits så hade han varit snäll mot mig så han kan det ju inte vara!!

Tid...jaa. Det jag skulle behöva hinna med innan bebis är:
1. Leta reda på overallen och mössan som ligger i nån kartong, kan dock inte lyfta å kolla ajälv å behöver då hjälp av johan.
2. Tvätta upp bilbarnstolens tyg.
3. Göra en rejäl undanplockning av alla saker som ligger och skräpar i huset så det är rent från sånt skit innan julpyntet.
4. Stryka julgardinerna.
5. Baka bullar å kakor så det finna till johans å alex födelsedagar  den 20 å 26 dec.
6. Plocka fram spjällsängen å sätta ihop den å bäddagädda fin. ;)
7. Börja handla julklappar å fixa presenter till alla. (om man nån gång fick a-kasse pengarna med )
Ja, det är säkert mkt mer jag skulle kunna göra kommer bara inte ihåg nu!
Ikväll blir det Maxi som vanligt å Idol.

Låg inatt å hade halsbränna som vanligt å tanken slog mig att när fasen ska magen sjunka å man får andas igen å slippa denna halsbränna? Men där kommer tiden in IGEN! Med tiden så klart.... åhhhh!! Tycker inte om tiden just nu kanske ni märker. Skulle kunna prata hela förmiddagen om tid här nu, men besparar er det.
Kanske jag ska försöka göra nåt av alla dessa saker varje dag. Kan jag det?? orkar jag det?? Jag ska fösöka ialla fall. Det ska helst skulle vilja göra idag är att baka, men mjölet är skut å vi handlar ju ikväll. Får baka imorgon.
Plocka blir der nog att göra idag. Men först ducha å frächa till sig!
KRAM


Samvete å tvätt

Hej hopp!
Håller på att längta ihjäl mig efter den där lilla plutten inne i magen. De sista veckorna har allt liksom blivit långsammare. Jag kommer inte upp lika fort från soffan eller stolen eller ut ur bilen. Kan knappt vända mig i sängen. Klä sig tar en halv evighet. Önskar att allt kom igång tidigt denna gång för orkar snart inte mer, och det säger jag bara inte. Jag har ont precis överallt i bäckenet å det påfrestar allt. Mitt humör min omgivning. Hatar det mest för jag har så kort stubin när det kommer till Alec och han har ju inte ens gjort nåt. Jag tänder till direkt på han få fort han råkar gör fel och det är verkligen inte meningen. Efteråt får jag så dåligt samvete. Vi brukar göra så hemma att efter man har varit arg måste man komma å säga förlåt. Det gjorde jag igår 2 gånger under kvällen, han tror väl inte jag är klok nånstans. Han sa till mig att han älskar mig innan han somnade och det värmde gott.

Mamma var här igår och hjälpte mig med tvätten.....TACK, snälla för det. Jag låg efter massor med tvätten och hon kom och gjorde i ordning det på bara några timmar. Det är väl inte fel att ta hjälp när hon frågade om hon fick komma o hjälpa mig? Näää, jag är ju höggravid å orkade ju inte själv.  Så kommer jag oxå att vara som mamma tror jag. erbjuda hjälp så fort jag ser att de behövs eller bara fråga för attt vara snäll.

Nu ska jag gå å äta nåt innan halsbrännan tar kol på mig!

Hej

En måndag

Skulle hämta ett paket med grejer från pandurohobby idag. Har verkligen sett fram emot det. Så lillen å jag åker iväg vid 11:30 och in på konsum. Paket har inte kommit än, men det kommer efter 12...... tror ni man blir glad då???? Vi satt i bilen och väntade till 12:15 sen åkte vi hem igen för inte kom det nån och lämnade det. Jag blir så trööött, då ska det ju inte stå att man kan hämta ett paket den 10 nov å sen ligger den itne där.

Annars har dagen mest varit lugn. Strömmen gick här vid halv 2 å kom tillbaka vid halv 4.
 sen kom johan hem å vi åt. Han satt sig å spelade sen å blev sur på lillen för att han störde honom så han stängde av skiten å gick ut. Nu har lillen precis klät på sig för att följa efter honom igen.

Farsdag

Helgen var varit bra hittillls iaf!
Igår var det barnkalas hos Alex kusin vid 14 och där lektes det å var full fart. Efteråt åkte vi och lämnade lillen hos farmor å farfar, de skulle vara barnvakt medans vi var och åt middag med josefin och Fredrik. Jag och johan insåg på vägen hem innan middagen att detta kan vara sista gången vi går ut tillsammans innan bebisen kommer. Det känns skönt att vi fick den tiden ihop innan.
Idag är det ju farsdag och johan blev jätteglad för sin present från  Alex. Han har fått göra precis vad han vill idag och den mesta av tiden har gått åt att spela tv- spel. Jag har dock inte mått så bra idag. Jag går omkring å mår illa, fast inte som om jag skulle vara magsjuk..... mår bara illa. Sen har jag skitont i bäckenet med, kan knappt gå.

Kvällen igår var skitkul. Josefin o jag flamsade som vanligt och det är såå kul. Vi får varandra verkligen att skratta. Hon är BÄST!!!!! Nästa gång vi ses är jag 2 barnsmor..... JÖSSÖS!!!!

Senare ska vi till svärföräldrarna på middag. Skönt då slipper jag laga nåt..... hihi!!! Jag är såååå lat and i love it!!

7 saker

Blev utmanad av Linda att göra detta och jag bangar ju inte!!!

1. Jag verkar nog tuffare än vad jag egentligen är.

2. Nu när jag är gravid har jag ätit Chokladkaka till frukost ist för macka å yuogurt.........schh, säg inte det till nån!

3. Jag kan inte ta tag i disken direkt på morgonen utan låter den stå hela dagen å tar hand om den innan Johan kommer hem från jobbet.

4. Sjunger riktigt högt i bilen när det kommer en bra låt. Sitter lillen med blir han tokig.

5. Jag är grymt bra att få johan att göra saker nu för mig när jag är gravid.... liksom utnyttjar situationen...... elakt, men sant!

 Kommer verkligen inte på mer än dessa saker. Vet att det ska vara 7 grejer men jag  kan inte komma på något mer.

Fotografering

Fredag, fredag, fredag!!!!! Många fredagar blir det!
Idag har det varit fotografering på dagis. Först gruppfotot på morgonen. Då satt jag å väntade i personalrummet tillsammans med andra föräldrar. Sen hem tills vi skulle tillbaka dit igen kl 13:45 för det enskilda kortet. Alex kommer att bli jättefin, som vanligt!
Sen blir det ju handla mat å fika. Hoppas jag kan fökja med. Jag har så inåt röven ont i vä ljumske idag att jag knappt kan stödja på det benet. Fattar inte vad jag har gjort. Kanske sitter det i sen jag halkade.

Imorgon är det barnkalas hos Alex kusin å sen på kvällen middag med josefin å fredrik. Har bara inte lyckats hitta barnvakt än. Johan skulle fråga sina päron om de ville, men har nog inte gjort det än!

Annars är det ju farsdag på söndag. Jag var å fixade till johan från Alex igår, sen när lillen kom hem från dagis gjorde vi ett kort tillsammans till honom. Hoppas att han blir överaskad.

Nu orkar jagi nte skriva mera, men vi hörs!!!

    "Släng händerna i taket..........så klart"


Utkast: Alltså idag ...

Alltså idag ska Johan o jag träffa alla fröknar och.........ja, egentligen vet jag inte exakt vad det är vi ska göra. Men det kommer att innefatta Alex sjukdom. Vi ska förklara och berätta för dom. Vi ska ta med grejer som dom kan sticka sig med å prova på hur lillen har det!
Jag hoppas jag inte blir så nervös att prata inför alla dom. Johan är jätteduktig på sånt. Jag är liksom rädd att säga fel å att johan ska "rätta" mig inför alla......usch! Men jag har nog lite koll nu ialla fall.

Idag fick vi beskedet om mormor. Hon har elakartad cancer i livmodern å tjocktarmen. Mamma var uppe hos henne idag och berättade det. Hon blev ledsen, vad annars liksom. Sen grät hon massor över att bo där hon bor nu på kortiset. Hon sa att hon håller på att tynna bort. Helt klar var hon i huvudet idag, sa mamma!
Jag måste dit imorgon och hälsa på. Har inte varit där sen förra fredagen. Jag har lite dåligt samvete för henne.
Hoppas allt ordnar sig med boende imorgon. Mamma håller på att kämpa om att få in mormor dit hon vill och det är ingen lätt match. Imorgon känns det liksom som att det är lite domedagen. Bara mormor får ett permanent boende, där hon har alla sina saker och grejer så är det bra, det har hon till o med sagt själv nu.
Det är bara att hålla tummarna för min lilla mormor! Sen har hon ju inte så länge kvar vad jagförstod det som den tanke på cancern, de kanske inte ens kan operera bort det, utan det kommer sprida sig mer å mer. Fy, vill inte ens tänka dom banorna! Bara Hon är kvar tills bebis kommer så hon hinner få se h*n. Det har hon själv sagt att hon så gärna vill. Åhhh, min lilla älskade mormor. Jag älskar henne så otroligt mkt.


Nää, nu ska jag gå å äta nåt innan halsbrännan blir värre.

KRAM!!!!

Kvällsmöte

Ikväll kl 18:30 ska vi till sjukhuset på ett möte om känningar. Det ska bli jätte intressant. Några fröknar från Alex dagis kommer att komma med oxå. De är så snälla och jämt så engagerade....(stavas det så)
De visar verkligen att de ställer upp. Jag är så glad att Alex har detta dagis.
Imorgon med har fröknarna möte på dagis och då vill dom att vi kommer och pratar om diabetes inför dom. Det är.... missförstå mig rätt...... att johan oxå har diabetes då han kan en massa om det.
Jag skaffade en bok som vi ska ha på dagis där vi ska skriva hur Alex mår och så. Allt kommer att bli jättebra.
Börjar känna att det ordnar upp sig nu!
Innan har det ju varit lika nytt för mig som för fröknarna.


Tjingtjong

Halloween helg!

Alex kom på det här med helloween för nån vecka sen när han satt och tittade på tv. Sen när jag sa till honom att det är nu i helgen höll han på att ramla av pinn, aldrig har nån unge blivit så glad för nåt!!!

I fredags handlade vi som vanligt och efter det åkte vi till toys r us och handlade en dräkt åt han. Det fick bli en svart spindel mannendräkt! Det var väldigt urplockat, men nåt fick han iaf! När vi kom hem tog han av sig sina kläder fortare än nån annan gång. På med dräkten och han blev som förbytt. Han gick verkligen in i rollen som spindelmannen. Han gick och frågade oss ett antal gånger om vi ville ha hjälp av honom....... han var jätte hjälpsam den kvällen. Sen är ju lillen mörkrädd, men det var inga problem att gå in i sitt rum med dräkten på. Han sa att han inte är rädd för nåt då han är spindelmannen. SÅ nästa gång han säger att han är rädd så på med dräkten.....:)
Lördagen gick åt att åka till Linköping och gå på Biltema en sväng, sen i på ikanohuset och fika. Vi gör alltid så att vi får gå in i varsin butik som vi tycker om bara för det inte ska bli orättvist! Alex valde ju så klart BR-leksaker, Johan valde game butiken och jag kicks. Jag köpte en helt underbar makeup remover. Cliniqe har s bra produkter, tycker jag.
Sen åkte vi hem och fixa lite.
Svärföräldrarna kom förbi en eväng och de skulle egentligen inte stanna, men de blev kvar hela kvällen och vi åt tacos och godis. Tycker om att vissa kvällar är helt villkorslösa och man är impulsiv.

Ett barn kom förbi å ville ha godis. Det är första gången nån kommer.

Idag blir det till att tvätta lite och fixa.
Jag halkade så gud förbannat igår när jag skulle gå ner till grusgången på löven, som tur ramla jag inte, men ryggen högg det till i och idag kan jag knappt gå för det gör så ont. Johan höll på att skratta på sig för det såg så roligt ut. Jag hatar när folk skrattar åt mig när jag snubblar för de vet inte hur ont jag får. Jag blev skit arg och slet upp 2 blommor i från blomlådan....... ja, jag vet inte alls moget, men det var skönt just då!
Johan bad om ursäkt efteråt och vi kunde skratta ihop lite....hehehe!!!


RSS 2.0